SITE FILTER

2009 M. Arch Studio 1.    Instructors: Lisa Iwamoto, Roddy Creedon + Mark Anderson 

slide image
slide image
slide image
slide image
slide image
slide image

A new boat house revitalizes a narrow strip of park land and lagoon, now cut off from the San Francisco bay by a major highway, by reconnecting the site with its dynamic natural surroundings and environmental conditions. The louvered enclosure filters air and light and responds to conditions as they change drastically throughout the day and year in the locationís unique climate.  An existing public walking path continues from the park into the building upward through an exhibition space and out onto a viewing platform above the highwayís elevation, reestablishing visual connections with the landscape beyond.  User circulation is designed for optimal fluidity through two overlapping ramps from which public and boat users can easily access respective program spaces.